loader imageOliefrø salgsafdeling

Oliefrø salgsafdeling

15. – 21. maj 2021
Raps
Efter et meget ustabilt marked i sidste uge er prisen på raps kun faldet i denne uge. En af de de væsentligste årsager er nedgangen på oliemarkedet kombineret med det for olier i samme periode. Men vi kan også tale om det faktum, at vi efter at have nået rekordniveauer er vidne til en omjustering af markederne hvilket ikke gavner rapspriser. Faktisk har landbrugsmarkederne for meget steget i de seneste måneder, og dette kan bekymre investorer om inflationen af landbrugsprodukter af alle slags. Denne bekymring vil have en tendens til at sænke markederne, så prisen på raps er faldet. under 530 € / T denne weekend, dvs. 25 € reduktion over et par dage (-5% af værdien kun … mod 11% i finner).

I solsikker er såningen næsten afsluttet i Frankrig med faldende områder i forhold til året sidst (720 mod 775 kha). Jordfugtighed er meget god i det meste af landet, problemet er temmelig lave temperaturer for sæsonen, hvilket begrænser god spiring.

På den fysiske side er der stadig lidt forretning at rapportere, undtagen i de få steder, hvor presset på præmien er den stærkeste (Bordeaux / Mériot) i Frankrig.

Spændet i august / november strammes også, sandsynligvis under påvirkning af andbrugsprissætningen, især i Sortehavet, ved godkendelse. I Vesteuropa, med landmænd, der allerede er langt fremme, har vi ikke set det en betydelig bølge af salg.

Soja
Både sojabønner og raps faldt støt i denne uge. Det har også lidt under faldet i oliepriserne, men frem for alt oliepriserne. Han kunne ikke stole på olierne eller endda priserne på majs som normalt, på trods af at det har været en tilfredsstillende uge. Majsmarkedet har faktisk været stabilt i denne uge sammenlignet med andre afgrøder, især tilskyndet af stærk import fra Kina for nylig. Bemærk forbedringen i klimatiske forhold, som også forklarer den iboende korrektion af sojakomplekset.
Olie
Olieprisen er faldet med ca. 5% i denne uge på grund af en række faktorer, der trækker andre markeder ned. Oprindeligt tal frigivet af US Energy Information Agency, der viser en stigning i lagrene på 1,3 millioner tønder i USA, bekymrede investorer over den globale efterspørgsel efter olie. Dertil kan tilføjes en forbedring i forholdet mellem USA og Iran i den seneste tid, hvilket kan føre til en lempelse af embargoen og dermed en stigning i olieeksporten fra Iran i en periode, hvor efterspørgslen forbliver svag. Endelig svækker en genopblussen af COVID-19-epidemien i Indien og Malaysia yderligere den globale efterspørgsel efter olie.
Palmolie
Palmeolie efter at have oversteget 4.669 ringgit pr. Ton sidste uge og faldt til 4.170 ringgit pr. Ton i juli, et fald på 11%!

Palmeolie futures er faldet i de seneste sessioner med så meget som 4% om dagen. Som med olie fremmer bekymring over koronavirusepidemien i Malaysia markedets tilbagegang. Selvom olieeksporten steg 16% mellem 1. maj og 20. maj sammenlignet med sidste måned, er det ikke nok til at vende markedet, da investorer mener, at denne eksport vil falde i næste måned.

AUGUST USD / T 21/05/2021 14/05/2021
Sojabønner FOB Rotterdam 1460 1470 -10
Sojabønner FOB Sydamerika 1240 1310 -70
Solsikke FOB Rotterdam 1590 1620 -30
Solsikke FOB Ukraine 1520 1535 -15
Rapsfrø FOB Rotterdam 1350 1425 -75
Palm Olein Crude (FOB Malaysia) 1088 1125 -37