loader imageRapport Oliefrø

Oliefrø salgsafdeling

16. – 20. august 2021
Raps
I disse dage reagerede kornmarkederne på oplysninger fra sidste uges USDA -rapport. Rapporten forudsiger en høst på 16 millioner tons canadisk raps, hvilket er et fald på mere end 4,2 millioner tons fra de seneste skøn. Hvis produktionen ikke genopretter, ville denne afgrøde være den svageste siden 2012. Disse oplysninger anstrengte markedet for oliefrø og raps var oppe i starten af ​​ugen. Ud over dette har stigningen i palmeolie til historiske niveauer også understøttet rapsmarkedet. Profitoptagelse efter stigningen på de forskellige markeder skulle imidlertid foretages, sojabønner og olier faldt i weekenden, hvilket fik rapsfrø til at falde. Denne fredag ​​fortsætter rapspriserne med at falde på trods af en opadgående åbning. På det fysiske marked prissætter landmændene på trods af et rekordstort fremskridt på denne tid af året, drevet af dagens høje priser med i nogle områder næsten 70% pris sammenlignet med 40% normalt på dette tidspunkt. På forretningssiden er der stadig en uge i ro med en række operatører, der stadig har orlov. Bemærk i Frankrig hændelsen i Saipol -fabrikken i Rouen, der fik den til at erklære force majeure om tæt henrettelser af raps og raps. Anlægget forventes imidlertid at genåbne snart. I Frankrig er høsten stadig ikke færdig i de senere områder med nogle kvalitetsproblemer i raps (fugtighed), selvom dette ikke er noget i forhold til korn, der så deres PS og Hagberg falde på de sidste udskæringer.. I Australien, selvom høsten lover at være god (lidt mindre end 4 millioner tons), kæmper erhvervslivet i Europa i øjeblikket, men markedet skal stadig gøre sit arbejde, uanset om det er præmien og / eller Winnipeg / Rapsfrø spredes for at tiltrække frøet.
Soja
To nye eksportsalg af sojabønner blev annonceret i denne uge, 263.000T til Kina og 148.590T til Mexico. På trods af disse meddelelser er soja faldet betydeligt i denne uge. Oprindeligt var markedet presset af faldet i oliepriserne. Derudover blev der gennemført lavlandsture i USA, der annoncerede en mere optimistisk sojabønnehøst end forventet. Endelig, i en geopolitisk spændt kontekst i øjeblikket, var dollarpriserne stadig stærkere, hvilket fik markederne i den samme valuta til at falde. I fredags handlede sojabønner omkring $ 1315 på stedet.
Olie
Olieprisen var på det laveste niveau i 3 måneder. Som med sojabønner har den stigende dollar også påvirket råpriserne. Desuden bekymrer udviklingen af epidemien i forbindelse med delta -varianten markedsaktører. Oven i købet registrerede USA en overraskende stigning i benzinbeholdningerne og efterlod tvivl om indenlandsk og global efterspørgsel.
Palmolie
Som tidligere set, efter at have nået meget gode niveauer så tidligt på ugen, har markedet delt sig i denne weekend. Dette skyldes hovedsageligt et fald i eksporten for august måned, et overskud efter de toppe, der tidligere var nået, og en frygt for udviklingen af coronavirus.
OKT USD / T 13/08/2021 13/08/2021
Sojabønner FOB Rotterdam 1435 1455 -20
Sojabønner FOB Sydamerika 1300 1330 -30
Solsikke FOB Rotterdam 1280 1330 -50
Solsikke FOB Ukraine 1260 1270 -10
Rapsfrø FOB Rotterdam 1520 1520 0
Palm Olein Crude (FOB Malaysia) 1145 1160 -15