loader imageRobotti på biodiesel vækker opmærksomhed

Robotti på biodiesel vækker opmærksomhed

Emmelev A/S var med, da markrobotten blev præsenteret på Tjele Gods ved Viborg.
Biodiesel var en del af dagsordenen, da markrobotten Robotti onsdag blev præsenteret i aktion på Tjele Gods ved Viborg. Markrobotten kører på 100 procent biodiesel fra Emmelev A/S, og mens mange interesserede dukkede op – herunder unge fra landbrugsskolen – arbejdede Robotti støt og roligt og med god fart med præcisionssåning af roer på en mark tæt ved godset. Morten Simonsen, Emmelev A/S, deltog i arrangementet, og der var fra flere sider stor interesse for den fossilfrie biodiesel produceret på dansk raps. Robotti As a Service har indgået et samarbejde med Emmelev A/S, hvor alle markrobotter kommer til udelukkende at køre på biodiesel. Samarbejdet gør maskinstationen 100 procent fossilfri og baner vejen for grønnere markarbejde.
Går hele vejen
Kristian Møller, Robotti As a Service manager fortæller, at alle maskinstationens robotter skal være 100 procent fossilfrie: ”At blive fossilfri er en lavthængende frugt, der falder godt i tråd med vores fokus på at være en klimabevidst og bæredygtig maskinstation. Diesel i dag indeholder allerede en lille del biodiesel, så vi ved, at vores robotter kan køre med det. Nu går vi bare hele vejen og lader robotterne køre 100 procent fossilfrit,” siger Kristian Møller. Samarbejdet med Emmelev A/S er det første af sin slags, hvor landbrugsmaskiner kører 100 procent på biodiesel.
Del af grøn omstilling
Morten Simonsen er glad for at være en del af præsentationen af Robotti, som har fået enorm stor opmærksomhed over hele landet: ”Biodiesel er en del af den grønne omstilling, og vi vil gerne vise, at biodiesel kan bruges i markarbejdet. Markrobotten er del af fremtiden, og det er naturligt for alle, at den kører grønt. Vi ser i dag her på Tjele Gods, at markrobotten klarer opgaven på bedste vis,” siger Morten Simonsen.
Biodiesel fortrænger 72 procent af CO2
Biodiesel fra Emmelev A/S er et produkt af raps, hvor 80 procent af rapsen bruges til proteinkager eller glycerin, og 20 procent går til biodieselproduktionen. 100 procent biodiesel kan anvendes direkte i biler og maskiner, der i dag kører på fossile brændstoffer, og kan dermed bidrage til CO2-reduktionen uden store tekniske ændringer. Biodiesel produceret på raps fortrænger 72 procent af den CO2, som almindelig fossil diesel udleder, og dermed er Robotti på 100 procent biodiesel fire-fem gange mere klimavenlig, end hvis der blev tanket med ren fossil diesel.