loader image
Jyske Morgennyt 02.08.2022 – 08:03

Aktierne tager en puster oven på juli-comebacket

Efter de sidste to ugers solide stigninger mistede aktiemarkederne lidt af pusten i går og sluttede med små fald på begge sider af Atlanten. Svage vækstnøgletal – især fra Kina men også fra Tyskland og USA – satte igen fokus på afmatningen i den globale økonomi, men der var også geopolitisk bekymring i forholdet mellem Kina og USA. Kina advarer nemlig på det kraftigste formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, mod at besøge Taiwan på hendes Asien-rundrejse, da de betragter det som en stor provokation.

Vækstbekymringen ramte også olieprisen, der i går faldt omkring 4 %, så Brent-olie nu handler marginalt under 100 dollar pr. tønde. De lange renter faldt også, mens de korte amerikanske renter dog steg lidt. Rentefaldet var særligt markant i Italien på forhåbning om, at reformkursen fortsætter efter september-valget. 

Her til morgen handler børserne i Asien i rødt med de største fald på 2-3 % i netop Kina, Hong Kong og Taiwan, og aktiefutures signalerer også en negativ åbning på dagens europæiske aktiehandel.

Læs hele analysen [PDF]