loader imageEvergrande betaler og løfter stemningen

De asiatiske aktier ligger overvejende i plus her til morgen. Især det kinesisk CSI300 har fået et løft efter Evergrande har betalt renter på 84 mio. dollar på det dollarlån, der skulle være betalt den 23. september. Dermed undgår Evergrande lige præcist at misligholde lånet. Men Evergrande er dog på ingen måde ude af problemerne, da et andet dollarlån skal betales den 29. oktober for at undgå en misligholdelse. Et andet og lige så vigtigt spørgsmål er dog, hvor Evergrande har fået midlerne til betalingen fra. Det er næppe fra salget af boliger, der ifølge koncernen er faldet med 97 %. Er det en af de kinesiske statsbanker, der efter et vink med en vognstang fra Beijing har lånt Evergrande pengene, og hvad er formålet med at smide gode penge efter dårlige? Evergrandes aktie i Hong Kong steg 4 % her til morgen. Evergrandes betaling har også løftet stemningen i Europa, og det er udsigt til en god start på ugens sidste dag.

De amerikanske aktier ved S&P500 steg igen 0,3 % og sluttede dermed endnu engang i all time high. Der var to sektorer, der stod ud i både positiv og negativ. Bilaktierne accelererede i kølvandet på Teslas stærke indtjening, der var båret af en meget stærk profitmargen, mens energi blev trukket ned af en billigere oliepris. Aktierne fik også lidt medvind fra stærke vækstsignaler, da ansøgningerne om dagpenge lover godt for jobvæksten og boligsalget blomstrede. Til trods for det høje kursniveau og frygten for stagflation faldt VIX-indekset til det laveste niveau i næsten 4 måneder. 

Det europæiske aktieindeks sluttede uændret i går. Materialer og energi hang i bremsen, da energipriserne trak sydover. Finansaktierne udgjorde førerfeltet og blev trukket op af højere renter. Nogle selskaber leverede skuffende meldinger i forbindelse med regnskabet, og det hjalp ikke på risikovilligheden. ABB’s profitmargen er presset pga. råvareprisstigninger, og SAP frygter en kompression af deres profitmargen.

Læs hele analysen [PDF]