loader imageHøjeste inflation i 13 år kunne ikke ryste investorerne

Investorernes fokus var i går rettet mod de amerikanske forbrugerpriser som steg hele 5% å/å – hvilket er det højeste niveau vi har set i 13 år. Således var det anden måned i træk med en meget kraftig stigning i forbrugerpriserne. 

Ligesom som for april, kom prisstigningerne især fra sektorer, der enten er ved at normalisere priserne efter genåbningen eller som er ramt af midlertidige flaskehalse. Dermed kan Fed med vis samvittighed sige, at stigningen fortrinsvis er midlertidig, og at det ikke vil føre til en fremrykning af aftrapningen. 

Denne fortolkning havde aktie- og obligationsinvestorerne også. Hermed steg de amerikanske aktier til nye rekordniveauer mens de amerikanske renter faldt. De sektorer som klarede sig bedst i går, var sundheds- og IT- aktierne, mens ”inflationssektorerne”, såsom finans, materialer og industri, alle endte i rødt. 

Her til morgen er stemningen i asien mere blandet, hvor japanske aktier ligger med små plusser og kinesiske aktier i minus. De amerikanske futures handler fladt, og de europæiske aktier er indikeret til at åbne i grønt.

Læs hele analysen [PDF]