loader imageRentefald mens vi venter på Fed

Fredag bød på små stigninger i de ledende aktieindeks, og ugen sluttede med nye rekorder i både S&P500 i USA og Stoxx50 i Europa. Investorerne flokkedes samtidig om statsobligationerne, og sidste uge bød på pæne rentefald på begge sider af Atlanten, så den amerikanske 10-årige nu handler i 1,46 %. Og det endda på trods af overraskende høj inflation i USA for 2. måned i træk.

Dermed ser det ud til, at centralbankerne har formået at overbevise investorerne om, at stigningen i inflationen kun er midlertidig, og at de derfor ikke har travlt med et lette trykket på den pengepolitiske speeder. Det er det optimistiske udgangspunkt forud for onsdagens Fed-møde, der er denne uges klart mest interessante begivenhed. 

Rentefaldet betød, at især Finansaktierne havde en dårlig uge, men også Materialer og Industri havde svært ved at følge med op. Til gengæld fik IT-aktierne medvind fra de lavere renter, og også Sundhed og Cyklisk Forbrug havde en god uge. Hertil morgen er der små stigninger på en række aktiebørser i Asien, hvor Kina dog holder lukket. Aktiefutures indikerer en let positiv start på dagens europæiske handel.

Læs hele analysen [PDF]