loader imageFørst på brovægten med rapshøsten

Først på brovægten med rapshøsten

Erik Emdal, Otterup, høstede 17 hektar med raps og glæder sig over gode udbytter og gode priser.
Planteavler Erik Emdal var igen en af de første på brovægten hos Emmelev A/S i Otterup, da rapshøsten satte ind.

Nu mangler han at køre det sidste læs rapsfrø hen til Emmelev A/S, så er høste overstået for de 17 hektar med raps, det er blevet til i år.

Jeg har haft et udbytte på omkring 4 ton pr. hektar, så jeg er godt til freds ikke mindst i denne tid, hvor prisen på raps er høj,” siger Erik Emdal.

Han skårlægger rapsen, og mer-udgiften henter han hjem ved at levere en tør afgrøde med en lav vandprocent, så han slipper for at betale for tørring, hvilket i denne tid ikke er en helt lille udgiftspost.

Nu går der nok en uge før han kan tage fat på de andre afgrøder. Erik Emdal driver 114 hektar og leverer rapsen direkte til Emmelev A/S, som ligger tæt på.

Hos Emmelev A/S er medejer Morten Simonsen, Emmelev A/S, godt tilfreds med, at rapshøsten er kommet i gang og regner med, at der i næste uge for alvor bliver travlhed på brovægten. De olieholdige frø bruges til produktion af bæredygtig grøn biodiesel samt ikke mindst proteinrige foderkager, som aftages af mælkeproducenter og fortrænger import af soja fra Sydamerika.

Landmand Erik Emdal